Ze života JS FAN

Letní program v JS FAN? Tábory a plno zábavy!

Krásné zářijové dopoledne všem!

Po delší prázdninové odmlce, kterou jsme využili k plánování a realizaci letních táborů s angličtinou pro děti, se opět zvolna vracíme ke své běžné činnosti. A rádi bychom se s vámi podělili o to, jak ty naše prázdininy proběhly.

Intenzivní prázdninový program nám začal 11.7. spolu se zahájením prvního turnusu příměstského tábora s angličtinou a bruslením v Běchovicích. Jako každoročně, i letos byl o tento tábor velký zájem. Možná to bude příjemnou kombinací sportu a vzdělávání, možná zábavným doprovodným programem a možná něčím úplně jiným. Jisté však je, že se nejenom první, ale i následující druhý, turnus vydařil a děti byly spokojené. Ptáte se, čeho že si tam děti užívaly? Dopoledne je čekala angličtina ve formě “škola hrou” a odpoledne lekce jízdy na inline bruslích. Přičemž i při samotném bruslení si děti hrály. Nemluvě o závodech a soutěžích v rámci karnevalu a pouti. Druhý turnus tábora v Běchovicích skončil v pátek 22.7.

IMG_1552

Ihned 23.7., jsme pak opět po roce vyrazili na týdenní pobytový tábor v Rokytnici nad Jizerou. Tam nás, navzdory nepříznivým předpovědím, čekalo po většinu času příjemné počasí a tak jsme si program náležitě užili. Většinu dní bylo dokonce tak hezky, že jsme i dopolední výuku přesouvali ven, abychom si užili čerstvého vzduchu. Čerstvý vzduch a sluníčko však zdaleka nebylo to jediné, čeho jsme si v Krkonoších užívali. Jako každoročně byly naše dny doslova nabité k prasknutí programem a hrami, že jsme skoro nevěděli, co dřív. Letos jsme s sebou dokonce vzali kolečkové brusle, a tak se večery věnovaly troše toho sportovního vyžití. Za zmínku stojí také výtečná domácí strava, za kterou od nás paní kuchařka dostala diplom 🙂 A tak jsme se po týdnu, díky tomu všemu, vrátili domů vyčerpaní, ale spokojení.

IMG_3757

Zatímco se děti (a někteří z vedoucích též) těšily na volno a odpočinek, jiní se po návratu rovnou vrhli na přípravu příměstského tábora na Chodově. Ten totiž začínal hned o dva dny později. Při jeho zahájení nám to přišlo, že před sebou máme ještě dlouhou dobu táborování – tři týdny! Ale věřte nebo ne, uteklo to jako voda. Snad to bylo tím, že jsme se dobře bavili a že jsme stále měli co dělat. Program byl opravdu bohatý. Jeden týden dět hrály divadlo, jeden dabovaly pohádky a třetí vyráběly anglický komiks. V každém turnusu jsme se vydali na celodenní výlet a na procházku do parku. Pokaždé jsme také navštívili hasičkskou stanici. Když k tomu přičteme další hry a výuku angličtiny, která probíhala v průběhu celého dopoledne, vychází nám z toho slušná nálož činností. A i když jsme po skončení my vedoucí dospávali spánkový deficit několik dní, moc jsme si to užili a těšíme se na další ročník.

thumb_IMG_4308_1024

Léto pak uzavřel poslední turnus příměstského tábora v Běchovicích, který proběhl podle stejného scénaře, jak předchozí turnusy, a měl i stejný úspěch.

Konec srpna jsme se už naplno věnovali přípravě nového školního roku. Nechceme zanedbat ani sebemenší detail – vše musí klapnout! A teď zahajujeme zápisy. Pokud nemáte co dělat, stavte se za námi. Rádi s Vámi probereme možnosti kurzů jak pro Vás, tak i pro Vaše děti. A kdy? 7.9. a 12.9., vždy od 14:00 do 18:00.

Mějte se krásně.

 

Lucie Prokopová
zástupkyně ředitelky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *