Ze života JS FAN

Partnerství JS FAN a Wattsenglish. Aneb budoucnost je v dětech a my to víme!

Milí čtenáři,

jak možná někteří z vás vědí, od jejího vzniku, se naše škola mimo jiné věnuje výuce angličtiny v mateřských školách. Během let naši lektoři působili v řadě zařízení, v některých krátkodobě a v některých (např. MŠ Trojlístek, MŠ V Benátkách nebo MŠ Voráčovská) dlouhodobě.

prolight-cz_img_9885raw

Naše metodologie a celková práce ve školkách se samozřejmě v průběhu času postupně vyvíjela – tak, jako se vyvíjejí samotné trendy ve vzdělávání a jak se mění MŠMT schválené výukové materiály. Od začátku jsme však měli jasnou vizi, které jsme se drželi. Hravá, interaktivní a na pohyb a aktivity bohatá výuka, která bude děti bavit a díky které se budou učit tak přirozeně, jak jen to je možné. Naši lektoři do výuky vždy zapojovali plno pohybových her, obrázkové karty, obrázkové příběhy, písničky či nejrůznější reálie. To vše v duchu myšlenky, že nejlepší způsob studia jazyka je ten, při kterém si student může všechno ozkoušet, ošahat, případně to alespoň vidí či slyší.

V průběhu času jsme pracovali s řadou skvělých materiálů, na které dodnes nedáme dopustit. Například se sérií Teddy`s Train nebo Cookie and Friends z dílny Oxford University Press. Nutnost hledat nové materiály pro děti, které pokračují řadu let nás však nakonec dovedla k učebnicím WOW od Wattsenglish.

O Wattsenglish jste už možná slyšeli. Jedná se o poměrně revoluční metodu, která nejenom, že má všechno to, co předchozí materiály, ale navíc ještě aktivně pracuje s interaktivními videi, prostřednictvím nichž se děti setkávají s rodilým mluvčím a zvykají si na opravdu aktivní komunikaci v anglickém jazyce.

prolight-cz_img_9795raw

S materiály od Wattsenglish pracujeme už 2.rokem a jsme naprosto spokojeni. Děti práce s nimi baví a díky videím, která si doma pouštějí, na hodiny chodí občas doslova s písní na rtech. Hned na začátku našeho používání materiálů Wattsenglish jsme se v dané společnosti setkávali s opravdu vstřícným přístupem, díky kterému jsme velmi záhy začali budovat vzájemné vzahy. Ty vyvrcholily tento rok, kdy JS FAN a Wattsenglish uzavřeli užší spolupráci.

Díky této spolupráci bude JS FAN od příštího školního roku vyučovat angličtinu nejenom v těch několika málo školkách (jejichž kompletní výčet najdete ZDE), ale také v dalších až 22 institucích. Další využívání metodologie Wattsenglish, která skutečně funguje, je pro nás přitom samozřejmostí. Už teď se těšíme na všechny ty nové kluky a holky, se kterými budeme mít tu čest pracovat a věříme, že spolupráce, kterou jsme uzavřeli bude fungovat k všestranné spokojenosti – především ke spokojenosti samotných dětí, ale také ke spokojenosti obou smluvních stran, tedy Wattsenglish a Jazykovou školu JS FAN.

Za celý kolektiv JS FAN,

Lucie Prokopová – zástupkyně ředitelky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *