Tipy a zajímavosti

Pát tipů na domácí procvičování angličtiny

Krásné páteční dopoledne všem.

Jelikož se nás rodiče předškoláků často ptají na to, jak mají s dětmi doma procvičovat angličtinu, rozhodli jsme se s vámi v rychlosti podělit o pár tipů. (O důležitosti jazykového vzdělávání od útlého věku dětí jsme psali v tomto článku)

alphabet-766822_960_720

Asi nejjednodušším způsobem, jak udržovat své děti v kontaktu s angličtinou, je prostřednicvím videí na YouTube. Na YouTube v současné době najdete celou řadu skvělých kanálů s výukovými videi pro děti. Mezi všemi bychom rádi “vypíchli” kanál WOW ENGLISH TV. Jedná se o kanál společnosti Wattsenglish, nabitý zábavnými videi s oblíbenými postavičkami Stevem a Meggie. Dalším úžasným kanálem s krásnými videi je pak kanál Super Simple Songs. Najít však můžete celou řadu dalších. Stačí do YouTube zadat heslo “english for children“.

Je jasné, že nechcete, aby vaši potomci pouze koukali na televizi a videa. Proto je vhodné sledování videí doplnit i jinými materiály. Využít můžete například interaktivní online hry (a celou řadu her najdete také v rámci mobilních aplikací). Pokud máte dostatek času, můžete s dětmi také vyrábět nejrůznější výrobky, které následně anglicky pojmenováváte. Například přání k narozeninám, dekorace nebo i jednoduché hry (inspiraci můžete najít třeba ZDE). Vystačíte si ale i s obyčejnými obrázky (například natištěnými na papír), pomocí kterých si zahrajete pexeso nebo jinou oblíbenou hru vašich dětí a naučíte se pojmenovávat třeba zvířátka. 🙂

Více tipů k tomu, jak se svými dětmi doma procvičovat jazyk, najdete ZDE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *