Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 15. díl. Mexiko.

Z Japonska se podíváme „kousek“ přes severní tichý oceán a zavítáme do místa, kde je slušné horko, mají tam rádi hudbu a jejich kuchyně je skvělá, i když dost pikantní. Dnes se podíváme společně do Mexika.

The Pools Of Grutas Tolantongo

I když je to trochu „rezort“, tak se vlastně jedná o přírodní destinaci tvořenou množstvím kaňonů, říček, pramenů a jezírek. Všechny jsou plné minerální slané vody a jsou vhodné pro koupání. Jsou to vlastně takové venkovní přírodní lázně, kde můžete relaxovat v pramenech přímo pod korunami stromů.

Hierve El Agua

Pokud chcete mít neuvěřitelný výhled a zážitek, na který jen tak nezapomenete, určitě musíte navštívit Hierve El Agua. Skalní masiv a jeho části jsou tvořeny formací minerálů a zkamenělých vodopádů, což je světové unikum, které jinde nenajdete. Musím tedy přiznat, že tam asi narazíte na pár fotografů, protože se zároveň jedná o jedno z nejoblíbenějších míst na focení v Mexiku. Nicméně za ten drobný diskomfort ten výhled rozhodně stojí.

Edward James Surrealist Garden ‘Las Pozas’

Milovníky nevšední architektury zcela jistě potěší tato surrealistická zahrada. Je plně přístupná a můžete si projít všechny její roztodivné trasy, při kterých budete obdivovat zvláštní krásu a atmosféru tohoto místa. Edward James zahradu koncipoval jako svou vizi rajské zahrady Eden, i přesto ale neobjevíte v jejich útrobách žádné náboženské zkazky.

Atmosféra tohoto místa je zcela nepopsatelná a musíte jí pocítit na vlastní kůži.

Skáčeme po mapě jak kobylky a těžko říci, kam skočíme příště. Možná se podíváme jen o malinký kousíček vedle 🙂 .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *