Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 17. díl. Peru.

Dnes zavítáme do Peru, abychom navštívili místa, o kterých ví jen místní. Peru je země hor, oáz, pyramid, starých indiánských chrámů a široké palety míst, která vám vyrazí dech. Není nic divného na tom, že máte pocit, že putujete po různých světadílech, ačkoliv jste stále v jednom státě.

Santa Catalina Monastery

Město uvnitř města, tak by se dal nazvat klášter Santa Catalina. Tato rozsáhlá stavba nabízí neuvěřitelné množství kulturních památek, které stojí za to navštívit. Připravte si ale celý den na objevování tohoto místa. Zvláštností je, že tento klášter, ačkoliv je stovky let starý, stále slouží pro řád Peruánských kněžek a je plně funkční. Pokud se chcete zúčastnit bohoslužby, navštivte hlavní chrám v 5:40 ráno.

Ollantaytambo

Kdysi hlavní sídlo Incké civilizace a místo, kde sídlil nejvyšší řád jejich kultury. Dnes jsou to jen pozůstatky, které ale dovolují nahlédnout stovky let zpět a podívat se, jak dalece byla tato kultura vyvinutá. Některé části jsou nebezpečné a není možné se do nich dostat. I přesto stojí za to tenhle skvost navštívit a nasát atmosféru záhadně zmizelé civilizace.

Huacachina Oasis         

Písek, písek, písek a ještě jednou písek. Tak nějak by vypadala procházka Peruánskou pouští, dokud nenarazíte na tuto oázu. Je to skoro jako z dobrodružných filmů, kdy uprostřed ničeho, vyroste kus životadárné půdy. Na tomto místě si můžete koupit lokální produkty založené na staré nomádské kultuře. Mimo jiné je tam také restaurace, která se specializuje na lokální kuchyni. Takže pokud Vám chutnají hadi, nebo velbloudi, určitě si tady pochutnáte. 🙂 Mimochodem, legenda praví, že tato oáza byla vytvořena zlým bohem, který proměnil krásnou mořskou vílu v tuto oázu a tím jí uvrhl do doživotního žaláře uprostřed pouště.

Naší další zastávkou bude místo, kde je skvělá kuchyně, nádherná příroda a také největší procentuální počet únosů na 1000 obyvatel. Někdo už možná uhodl, že se příště podíváme do Kolumbie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *