Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 14. díl. Japonsko.

Jak jsem uvedla v posledním díle, dnes se podíváme přes větší „louži“ a překonáme při tom větší vzdálenost. Náš cestovatelský seriál dnes povede do „ země vycházejícího slunce“, tedy do Japonska.

Shirakawa Village

Na obrázku to sice vypadá trochu jako Santova vesnička, ale jedná se o místo, které je na seznamu UNESCO a leží v Japonsku. Všechny domy v této vesnici, jsou vystavěny ve stejném architektonickém stylu „gasshozuruki“, který nenajdete nikde jinde na světě (ani jinde v Japonsku). I přesto, že je vesnice zapsána na seznamu UNESCO, není tak navštěvována, a proto je ideální destinací pro milovníky „klidné turistiky“.

Matsue

Pokud se zajímáte o mýty a legendy, tak nesmíte vynechat tohle místo. Většina všech Japonských legend je zasazena do prostředí hradu Matsue nebo jeho okolí. Pravdou je, že samotný hrad je zvláštní tím, že od roku 1868 přežil několik desítek zemětřesení, požárů a jiných živelních pohrom, a to bez větší újmy. Vnitřní prostory hradu jsem pro veřejnost otevřeny a můžete jej projít téměř celý.

Beppu

Zde se dostane asi nejblíže peklu v celém vašem životě (alespoň doufám pro vás). Peklo Beppu, jak se někdy místo samo nazývá, je složeno z osmi horkých pramenů, které jsou určeny spíše k dívání, než ke koupání. Tedy pokud se nechcete ve vodě s teplotou oscilující mezi 70-90 stupňů, zaživa uvařit. Každý z pramenů nese vlastní název, jako třeba „Krvavé peklo“, nebo „Mořské peklo“ podle toho, jakou barvu pramen má. Beppu je nádhernou ukázkou toho, co dokáže sopečná aktivita a na čem se vlastně rozkládá celé Japonsko, které je prakticky živoucí sopkou.

Kam nás cestování zavede příště? Nevím ještě přesně, ale zcela určitě to bude v oblasti Ameriky. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *