Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 16. díl. Brazílie.

Mexiku dáváme sbohem a vydáváme se na jih. Naší další zastávkou bude země, která je nádherná, ale zároveň dost nebezpečná. Co se týče stability, tak tam také můžeme jen diskutovat, ale v praxi to moc nefunguje. Podíváme se do Brazílie, země fotbalu, tance a legendární sochy Ježíše Krista.

Baia dos Porcos

Zátoka prasat je sice název, který nevybízí k návštěvě, natož aby evokoval něco hezkého. Nenechte se ale zmást. Tato zátoka na severu Brazílie je naprosto unikátní. Osobně si myslím, že tohle místo by mohlo sloužit jako dokonalá definice „nádherné pláže“. Pokud rádi šnorchlujete a pozorujete podmořský život, určitě se sem podívejte. Želvy, ryby, žraloci, korýši a mnoho dalšího tady najdete.

Gruta do Lago Azul

Zaplavené jeskyně s nádherně čistou vodou temně modré barvy jsou jedny z nejkrásnějších na světě. Neskutečná barva je tvořena lomem světla z dopadajících slunečních paprsků. Jeskyně je dostupná a lze se v ní i potápět, ale pouze na vlastní nebezpečí. Každopádně pokud máte rádi adrenalin, vybavení a chcete najít třeba krásný minerál, určitě jste na správné adrese. Pozor ale! Pokud něco najdete, nesmíte to vyvézt ze země.

Foz do Iguaçu

Soustava vodopádů je jednou z největších na světě. Nikoliv co do počtu, ale co do velikosti jednotlivých vodopádů. Pakliže máte rádi fotografie a duhu, tak určitě navštivte tohle místo. Už jen fotky z dálky nabízí unikátní záběry protínajících se duh, které vznikají nad lomem jednotlivých vodopádů.

Další zastávka bude Peru, protože je kousek a hlavně kvůli tomu, že má zajímavou kulturu a spousty skrytých míst, které čekají na to, až je objevíte. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *