Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 18. díl. Kolumbie.

Kolumbie je zcela jistě zajímavou, ale také velmi nebezpečnou zemí. Hlavní město Bogota dokonce figuruje v žebříčku nejnebezpečnějších měst na světě a návštěva periferie je prakticky jistá vstupenka na únos v přímém přenosu. Přesto se najdou v Kolumbii perly, které je třeba vidět.

Puracé, Popayan

Národní park ležící zhruba pět hodin jízdy z města Cali je domovem všech velkých Kolumbijských řek (Magdalena, Cauca, Japurá a Patía). Celé místo je prakticky sopka, kterou si můžete projít a prozkoumat všechna její zákoutí. Jen se připravte na to, že výlet bude trvat okolo 8 hodin, takže to není jednohubka.

Mompox   

Pokud si chce někdo užít krásu a dokonalost původní architektury, ale bez všeho toho šumu a ruchu Karibiku, tak musí navštívit Mompox. Tato malá vesnička nacházející se na břehu řeky Magdaleny, šest hodin jízdy z Cartageny, je naprosto ideální pro všechny milovníky klidných výletů. Mompox je prostě místo, kde život plyne pomalu, v klidu a v duchu tradiční kolumbijské kultury.

La Guajira 

Nikdo pravděpodobně neví, že Kolumbie má vlastní poušť. Nicméně je to tak, má. A ta poušť leží severovýchodně od hlavního města. Pokud se tam ale budete chtít vydat, připravte se na to, že tohle místo má vlastí a extrémní klima. Život na tomto místě není vůbec jednoduchý, a proto na něm uvidíte neuvěřitelné věci. Scenérie vytvářené ostrým sluncem a silným větrem v kombinaci se slanou vodou, která je vrhána rozbouřeným mořem proti hradbám z písku, jsou neskutečná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *