Jazykové vzdělávání a vše o něm

Samotné znalosti angličtiny už občas nestačí. Udělejte si zkoušku.

Možná to také znáte. Přijdete na pracovní pohovor s tím, že máte znalosti angličtiny na pokročilé úrovni. Personalista Vás však zaskočí otázkou: „A jakou zkoušku na to máte?“. A co takhle vaše děti? Rádi byste je v rámci středoškolského studia vyslali na rok studovat do zahraničí? Pak se připravte, že po vás zahraniční škola může (a nejspíš bude) vyžadovat doložení určitých jazykových znalostí. Zkouška je pak nasnadě.

photo

Asi nejlepší řešení, které se, v případě že toužíte po ověření svých znalostí anglického jazyka, nabízí, jsou takzvané Cambridgeské zkoušky. Jedná se o certifikované a mezinárodně uznávané zkoušky organizované institucí British Council.  Zkoušky jsou vysoce komplexní a kladou si za cíl ozkoušet vaše znalosti v rozličných oblastech. Zkoušky z obecné angličtiny testují komunikační dovednosti, poslechové dovednosti, porozumění psaného textu, písemný projev a znalosti gramatiky. Absolvovat je přitom můžete na mnoha rozličných úrovních.

Pro žáky prvního a druhého stupně ZŠ to jsou Starters, Movers a Flyers, které si kromě ověření znalostí dětí také kladou za cíl žáky pozitivně motivovat, dodat jim sebevědomí v oblasti cizího jazyka a vytvářet u nich pozitivní vztah ke studiu angličtiny. Pro studenty středních škol a dospělé se pak nabízejí zkoušky KET (úroveň A2), PET (úroveň B1), FCE (úroveň B2), CAE (úroveň C1) a CPE (úroveň C2).

Zkoušky jsou jednoznačně užitečné. Jak už bylo řečeno výše, mohou Vám pomoct k získání lepšího zaměstnání a nebo také k přijetí ke studiu na zahraniční škole či univerzitě. Pokud je chcete absolvovat, musíte si nicméně připravit dost peněz. Za zkoušky nižších úrovní (Starters, Movers, Flyers) zaplatíte od 1200 do 1500 Kč a zkoušky vyšší úrovně (PET, KET, FCE, CAE a CPE) jsou všechny přes 4 000 Kč. Na druhou stranu se při zaplacení takového poplatku za absolvování zkoušky dá očekávat, že se budete pekelně snažit a přípravu na ní nepodceníte.

Pokud byste se rozhodli některou z uvedených zkoušek absolvovat a chtěli byste s přípravou k ní pomoct, můžete se na nás obrátit. Rádi Vám s tím pomůžeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *