Ze života JS FAN

Chystáme se na tábor(y). Pojedete s námi?

Je to neuvěřitelné, ale už uběhlo skoro 8 let od okamžiku, kdy jsme se jako jazykovka poprvé vydali na letní tábor s rozšířenou výukou angličtiny. Tenkrát to bylo do malého penzionku v obci Krásná v Krkonoších a jelo s námi přibližně 20 dětí. Od té doby se průměrný počet účastníků tábora zdvojnásobil, díky čemuž jsme několikrát měnili lokalitu. Ačkoli se nám v Krásné líbilo, už bychom se tam nevešli. Poslední 2 roky jsme absolvovali v Rokytnici nad Jizerou, kde jsme našli ideální horskou chalupu s dostatečnou kapacitou. A chystáme se tam znovu, poslední týden v červenci 2016.

11749836_10207115902366747_300422446_n (2)

PŘÍMĚSTSKÉ TÁBORY…

To ale ještě není všechno. Protože jsme zjistili, že je o letní tábory s angličtinou opravdu zájem, rozhodli jsme se před 5 lety udělat zásadní krok a nabídku ještě trochu rozšířit. A to o příměstské tábory. Letos nás, stejně jako loni, čeká další ročník příměstských táborů na pražském Chodově a také v Běchovicích.

JAK TO VYPADÁ…

I když se naše tábory liší v doprovodném programu a dalších aktivitách, jedno mají společné – výuku angličtiny. Ta probíhá vždy v dopoledních hodinách, ve skupinách rozdělených podle věku a znalostí a je vedena zkušenými lektory. V Rokytnici a na Chodově je pak angličtina, prostřednictvím různých her a soutěží, procvičována i odpoledne. V Běchovicích jsme zvolili trochu odlišný koncept. Děti se na tomto táboře totiž neučí pouze angličtinu, ale také bruslení na in-line bruslích. Proto je čas pro obě činnosti rozdělen 50/50. Dopoledne angličtina, odpoledne bruslení.

MÁ TO SMYSL..?

A pokud se ptáte, má-li vůbec angličtina v takovéto podobě smysl, musím odpovědět jednoznačné ano, závisí ale na tom, co od ní očekáváte. Letní prázdniny jsou velmi dlouhá doba, během které se děti zpravidla s angličtinou vůbec nesetkávají. Každý, kdo někdy studoval ví, jak moc se dá zapomenout během 2 měsíců. A u dětí to funguje stejně. Tím, že své dítě pošlete na tábor, kde se s angličtinou bude setkávat dnes a denně, kde se bude učit nová slovíčka a bude zábavnou formou vedeno k aktivní komunikaci v AJ, tento proces zapomínání narušíte a umožníte mu, aby se po prázdninách vrátilo do školy o něco připravenější, než jeho spolužáci. Na druhou stranu jeden týden na táboře samozřejmě nestačí k tomu, aby se znalosti vašeho potomka nějakým zásadním způsobem posunuly na vyšší úroveň. K tomu by bylo zapotřebí zvolit jiný druh výuky, například intenzivní týdenní doučování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *