Ze života JS FAN

Sport v kombinaci se studiem? Ano, jde to!

Když jsme v JS FAN před pár lety přemýšleli, co svým klientům nabídnout nového a jak inovovat naše letní tábory pro děti, objevila se nabídka, kterou jsme prostě nemohli odmítnout. Ta nabídka se týkala spolupráce s bruslařským oddílem RTS Praha, konkrétně spoluorganizování letních příměstských táborů v Běchovicích. Ačkoli si asi nikdo z nás v té chvíli neuměl pořádně představit, jak to přesně bude probíhat, v jednom jsme měli jasno. Výuka angličtiny a výuka bruslení v jednom, to je to, co začneme nabízet. Tušili jsme, že tahle kombinace bude táhnout, ale jak moc, to nás překvapilo.

11137093_1146715725357950_3044661959731719179_n

Hned první ročník tábora se nám vyvedl tak, že jsme kompletně zaplnili všechny pořádané turnusy. Kapacita byla tehdy, stejně jako dnes, 30 dětí. Chvála Bohu se nejednalo pouze o jednorázový úspěch způsobený reklamou, jak se to občas stává, a který rychle vybublá. Po prvním ročníku jsme uspořádali stejně úspěšný druhý a pozitivní ohlasy se jen hrnuly. “Vážená paní Prokopová, chtěli bychom ještě jednou poděkovat za angličtinu s bruslením, i za to, že jste umístili obě naše děti. Péťa měnila školu a přešla do třídy, kde děti měly angličtinu od první třídy. Díky Vašemu kurzu nebyla ztracená a paní učitelka ji moc chválila. I bruslení jim prospělo, jsme rádi, že si poslední týden prázdnin takto užili….”, napsala nám například jedna spokojená maminka.

Jsme velmi rádi, že se na táboře dětem líbí a že jim k něčemu je. To je ostatně důvod, proč tábory pořádáme. Bez spokojenosti dětí a zástupně jejich rodičů by to nešlo. A když navíc svou obvyklou výuku AJ propojíme s pohybem, kterého se dětem dnes tak zoufale nedostává, a pobytem na čerstvém vzduchu, tím líp.

Tábor samozřejmě realizujeme i letos, a to v jednom červencovém a 2 srpnových turnusech. Stejně jako v předchozích letech, i letos se mohou děti těšit na dopoledne s angličtinou a odpoledne na bruslích. A kdo s námi už na táboře byl, ten ví, že “dopoledne s angličtinou” rozhodně neznamená nudné drilování se u stolů a vyplňování cvičení, ale maximální možné zapojení her, soutěží a všemožných TPR aktivit (=total physical response, tedy aktivit, kdy se děti učí za pomoci vykonávání nejrůznějších pohybů a zapojují celé tělo).

Při odpoledním bruslení pak děti čeká nejenom obyčejná jízda vpřed, ale také například učení se slalomům. Všichni si mohou vyzkoušet jednoduchou opičí dráhu, zkušení bruslaři mohou závodit a nakonec se všichni pobaví při karnevalu a pouti na bruslích.

Program je zkrátka bohatý a my už se na tábory moc těšíme. Doufejme tedy, že nám vyjde pěkné počasí, abychom si to užili opravdu naplno! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *