Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 7. díl. Dánsko.

Z drsného kraje ledu a chladných vichrů poskočíme o kousek dál. Bude tam určitě tepleji, kvůli Golfskému proudu, ale nenechte se zmýlit. I když se stále vedou dohady s okolními státy Skandinávie o jeho zařazení, tak Dánsko zcela určitě je zemí Vikingů.

Møns Klint

Pás pobřežních skal táhnoucí se podél moře v délce šesti kilometrů, patří k jednomu z nejhezčích výhledů, které může Dánsko nabídnout. Nejednoho cestovatele tam napadne proč byla země Vikingů zdánlivě nedobytná. Jejich úctyhodná výška místy dosahující 120 metrů nad úroveň moře, skutečně vypadá jako pevnostní val.


Jægersborg Dyrehave

Jen pár kilometrů od hlavního města Dánska, Kodaně, leží unikátní park, který vede v patrnost i UNESCO. Nejen, že v něm najdete nádherný barokní zámeček, ale hlavně tam najdete přes 2000 jelenů, kteří parku dávají i jeho jméno. No a až se nabažíte pohledem na dokonalý zázrak přírody, můžete navštívit nejstarší zábavní park na světě, který leží hned vedle.

Frederiksborg Castle

Jeden z mnoha hradů a zámků, které byly vystavěny za dob vlády Kristiána IV. Ležící v Hillerød, je mimořádný hlavně kvůli své zahradě. Zámek pochází z období renesance a celosvětově je označován za „esenci“ renesance a jeho „nejkrystaličtější“ podoby. V jeho prostorách naleznete i národní muzeum, ve kterém můžete shlédnou 500 let dánské historie v prostorách jednoho z nejhezčích zámků světa.

Příště zavítáme do míst, kde je sice stále zima, ale je označováno za „ráj rybářů“. No, kdo už ví? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *