Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 9. díl. Švédsko.

Z Norska si odskočíme o pár kilometrů dál a podíváme se na to, jaká senzační a skrytá místa, nalezneme v sousedním Švédsku. Není to jen země hokejek a sobů. Osobně tam vyhledávám hlavně jejich pečivo, skořicové šneky. 🙂

Kalmar Castle     

Kalmar Castle leží v prastaré oblasti Småland, která je osídlena po více než 800 let. Postaven byl ve třináctém století a následně v šestnáctém století, přestaven. Stal se ikonou a ukázkovým příkladem evropských opevnění a pevnostních staveb z dob renesance. Zajímavostí je, v jeho okolí našli archeologové stopy a pozůstatky civilizací z doby kamenné.

Tree Hotel

Pravděpodobně nejzvláštnější uskupení staveb, které naleznete na území Švédska. Tree hotel vznikl na základě dokumentu z roku 2008, The Tree Lover. Je pravda, že prakticky každé dítě snilo o domě ve stromech. Nicméně Tree Hotel jde až za hranici fantazie. Uskupení budov naleznete v Haradsu a budete doslova šokováni. Hotel je vystavěn jako několik samostatných budov, které jsou tvořeny ze zrcadel a odrážejí přírodu okolo sebe.

Jokkmokk

Pokud chcete zakusit atmosféru původního Švédska, nesmíte toto místo vynechat. Jokkmok je domovem původních „Sami“, jejichž kultura sahá velmi, velmi daleko do minulosti. Pokud si vyberete správný termín, můžete navštívit i tradiční zimní jarmark, kde ochutnáte tradiční jídla, zakoupíte si ručně vyráběné předměty a uvidíte místní folklór v plné parádě. No a pokud nejste moc na jezení sobů, můžete využít jednu z tisíce (ano, skutečně je tam přes 1000) trialových stezek, kde můžete provozovat hiking od rána do večera (nebo se nechat vozit 😊).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *