Ze života JS FAN

Tábory na Chodově jsou za námi. Jak probíhaly?

Hezké úterní odpoledne všem. Jste na cestě z práce? Užíváte si volný den? Nebo vymýšlíte program pro své děti? Ať tak či tak, přejeme Vám, ať se u toho máte fajn. My v JS FAN se od pondělí pozvolna znovu pouštíme do běžného pracovního procesu. Máme za sebou 3 týdny příměstských táborů na Chodově, ze kterých se ještě vzpamatováváme (ne, že by nás nebavily nebo že by se nepovedly, ale daly nám zabrat!) a začínáme plánovat nový školní rok. Na co se můžete těšit? Kromě klasických jazykových kurzů pro děti i dospělé, doučování a zábavného dopoledne s angličtinou zatím není nic jisté. Rádi bychom však naplánovali pořádnou dětskou halloweenskou party a pak ještě Mikuláše. No a pak se uvidí.

Ale nepředbíhejme. Je srpen, já právě sedím na zahradě u svých rodičů, načerpávám trochu toho vitaminu D ze slunečních paprsků, a přitom si v hlavě rekapituluji zmíněný tábor. Jak probíhal? Co všechno jsme stihli? Bavilo to děti? A povedly se tedy nebo ne?

První, co mě v souvislosti s táborem napadá je, že to byl neskutečný fofr. Sotva jsme všechno v pátek 21.července připravili, už tu byl 11.srpen a 3 týdny tábora za námi. Během těchto 3 týdnů se nám na táboře vystřídala více než stovka různých dětí ve věku od 4 do 12 let, a to už je panečku číslo! Naštěstí můžeme děti pochválit a být za ně vděční. Většinu času byly hodné a bezproblémové. A co víc, většina z nich se nadšeně pouštěla do jakéhokoli programu, a dokonce i angličtina je bavila. A o to nám jde především. Aby se děti bavily, klidně i při výuce. Během tábora jsme toho stihli opravdu hodně. Navštívili jsme hned dvě výstavy Národního muzea, podívali jsme se k hasičům a do ZOO, zahráli jsme si plno her v areálu i okolí areálu tábora, naučili jsme se plno nových věcí v angličtině, vyzkoušeli jsme si pár jednoduchých (a přírodních) pokusů a nezapomínali jsme ani na ranní rozcvičky. A jako třešničku na dortu jsme každý týden našli poklad. První týden jsme ho vypátrali za pomoci indicií jakožto malí detektivové, druhý týden jsme ho objevili jako správní malí objevitelé a třetí týden nás k němu dovedli dopisy od našeho průvodce, jakožto malé cestovatele. No, co víc si přát? Snad jen o malinko příznivější počasí. Většinu času nás trápila buď úmorná vedra nebo déšť. Ale co, poradili jsme si tak i tak.

Pokud mám tedy mluvit za sebe – ano, letošní tábor se povedl. Sice jsme nestihli úplně všechno, co jsme si naplánovali, ale děti odcházely z tábora vesměs spokojené a často se nám stávalo, že vlastně ani odejít nechtěly. A to je pro mě, jakožto pro organizátorku, to nejlepší ocenění, jakého se mi může dostat. J Nebo bych vlastně měla říct NÁM. Nic z toho by totiž nešlo bez našich skvělých lektorek a vedoucích, které na táboře trávily své dny, s dětmi si hrály a velmi často dělaly mnohem víc, než to, co mají v popisu práce. Jsou jimi Nela Švancarová, Zuzana Snížková, Adéla Bartáková, Monica Manta, Olga Kirchen a Angelika Kirchen. Čili milé drahé kolegyně, děkuji Vám mnohokrát! J Mé díky ale patří také našim partnerům – vedení základní školy Květnového vítězství 57, které nám neuvěřitelně vyšlo vstříc a pronajalo nám veliké prostory spolu s obrovskou školní zahradou, a pak cateringové firmě Vital catering, která nás zásobila výbornými domácími obědy, byla tak skvělá, že nám zapůjčila svou várnici na šťávu a doslova nám zachránila krk, když jsme na poslední chvíli přišli o původně nasmlouvanou společnost. Za nekonečnou trpělivost pak děkujeme i pánům hasičům z hasičské stanice Chodov a zaměstnancům Národního muzea, kteří nám všechno tak ochotně ukázali. Poslední, ale důležitý, dík pak patří všem úžasným rodičům, kteří náš tábor zásobili sponzorskými dary, hračkami a sladkostmi. Dětem určitě udělaly radost.

Budeme se těšit zase za rok a prozatím přejeme příjemný zbytek léta.

P.S. víte, že už nyní probíhá přihlašování do jazykových kurzů na příští školní rok?

Za tým jazykové školy JS FAN

 

Lucie Prokopová
zástupkyně ředitelky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *