Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – Díl 1. Velká Británie

Vzhledem k tomu, že nám aktuální situace nedovoluje cestovat, rozhodli jsme se, že Vám umožníme cestovat alespoň virtuálně. Proto Vám přinášíme virtuální jízdenku do míst, kam by Vás možná za normální situace ani nenapadlo vyrazit.

V dnešní části, protože jich připravujeme více, se podíváme do Velké Británie a navštívíme společně pár míst, která nejsou ničím méně zajímavá, například oproti Londýnu, nebo jiných turistických destinací, a přesto je nenavštěvuje moc turistů.

Tyneham

            Malá zapomenutá vesnice na jihu Anglie, konkrétně v části Dorset (poblíž ostrova Purbeck), patří k jedněm z nejzajímavějších míst v Anglii, na které se zapomíná. Důkaz římské okupace byl nalezen při několika příležitostech v údolí kolem Tynehamu a od doby železné jsou s farností spojeny rybářské komunity. Zdá se, že to vše bylo kdysi majetkem Roberta, hraběte z Mortain, nevlastního bratra Williama I. Dobyvatele. Zajímavostí je, že vesnice je naprosto opuštěna a stala se tzv. „městem duchů“. Ačkoliv je dobře přístupná, mnoho turistů ji nenavštěvuje, a to i přesto, že je většina domů zachována ve skvělém stavu. Opuštěná je od roku 1943, kdy byla za druhé světové války evakuována.

Shell Grotto, Margate

            Skryté podzemní prostory a chodby, které se nacházejí v Margate, oblasti Kent (Jihovýchodní Anglie), je skutečnou perlou skrytých míst. Celé prostory, všechny stěny a stropy, jsou vyskládány mušlemi, škeblemi a skořápkami mořských plžů. Nikdo neví, kdo tuto 2,4 metrů vysokou a 21 metrů dlouhou chodbu vystavěl, a dokonce se ani neví proč. Do dnešního dne není její účel jasný, ale odhad jejího stáří je cca 3000 let. Existují různé teorie, k čemu mohl prostor sloužit. Někteří mluví o skrýši nějakého bohatýra, jiní o místnosti sloužící jako astronomický kalendář a další přikládají její význam templářským rytířům.


Hellfire Caves

            Síť jeskyní a průchodů vytvořených lidskou rukou, jejichž délka v podzemí je 400 metrů, leží v Jihovýchodní Anglii (West Wycombe). Síť jeskyní byla objevena v letech 1748 – 1752 11. Baronem le Despencer, Francisem Dashwoodem. Ten se stal i spoluzakladatelem tzv.“Hellfire club“, jehož seance se odehrávaly právě v prostorách Hellfire Caves. Váže se k nim spousta pověstí, které jsou spíše podpořeny mystériem okolo Hellfire klubu. Tak či onak, ať už je pravda o klubu jakákoliv, Hellfire caves jsou monumentálním počinem lidské ruky a důkazem, že i v „dávných“ dobách, bylo možné bez techniky stvořit neuvěřitelné věci.

Doufám, že se nám první díl našeho virtuálního cestovatelského blogu líbil a příště se společně podíváme do Irska.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *