Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – 2. díl. Irsko.

V minulém díle jsme navštívili tři nádherná a skrytá místa Velké Británie. Dnes se společně podíváme jen o pár kilometrů dál, do Irska. Stejně jako Anglie, má i Irsko velmi bohatou historii a může se pyšnit místy, která nenajdete jinde na zemi. Nezapomeňte si svůj virtuální lístek a hrnek nějakého dobrého, horkého nápoje. 🙂

Dalkey Island

            I přesto, že ostrov neleží tak daleko od centra všeho dění, Dublinu, tak ten shon velkoměsta, tu není cítit ani trochu. Všechny problémy okolo, jakoby tu zmizely. Historie ostrova je přibližně 6000 let stará a první zmínky o osadnících, jsou v dle nálezů datovány až 4500 let před naším letopočtem. Ostrov původně sloužil jako vězení pro vikinské otroky a zajatce a následně se stal jedním z hlavních přístavišť Dublinu v období středověku. Nachází se na něm pevnostní věž, které se říká „Martello tower“. Tyto věže jsou hojně rozesety po pobřeží celého Irska. Skvělé je, že na ostrově nebudete sami, protože je hojně obýván divokými kozami a oslíky!

Ceshudan Caves

            Místo, které se stalo populárním po odvysílání seriálu Game of Thrones. Do té doby, o něm skoro nikdo (kromě místních), nevěděl. Pokud vyrazíte severně od Belfastu a Vaším cílem bude východní pobřeží, tak je určitě neminete. Jeskynní komplex vznikl geologickou aktivitou před čtyřmi miliony let a umožňuje Vám ponořit se do hlubin země, kde naleznete podzemní jezera, krápníky a „nekončící“ cesty uvnitř země. Pokud se ale bojíte sestoupit do samotného nitra země, o nic nepřijdete. Z jejich povrchu je dech beroucí výhled na moře a okolní krajinu.

The Glens of Antrim

            Poslední zastávkou na našem virtuálním „tripu“, bude něco pro milovníky aktivního života. The Glens of Antrim, je vlastně obrovské hřiště. Místo, kde se můžete zabavit na celý den a ani na chvilku si nevydechnout. Jedná se o celý region v Severním Irsku, který je tvořen několika údolími:

  • Ballycastle – zde můžete v místním „prokletém“ hradě hledat ducha a pokusit se vyřešit záhadnou vraždu, kterou doposud nikdo nevyřešil.
  • Cushendun – podívejte se po stopách seriálu Game of Thrones a zažijte si některé repliky na vlastní kůži.
  • Carnfunnock – zkuste se neztratit ve velkém bludišti na pobřeží.
  • Glenariff – relax u vodopádů, nebo spíš adrenalinový výstup po jeho úbočí nahoru? Je to jen na Vás.
  • Loughareema – pokud se Vám podaří chytit „mizící“ jezero, tak budete určitě nadšení, protože se jedná o nejkrásnější místo v tomto regionu.

Celkem jich je devět, ale největším zážitkem bude, když si celý region prohlédnete a najdete další a další. 🙂

I dnes jsme dojeli na konečnou, kde je nutné vystoupit. Nezoufejte ale, protože příští výlet bude do Skotska. Pokud je ale země, kde byste rádi našli nějaká místa, o jejichž existenci turisté skoro neví, nebojte se a napište nám. Rádi Vám seženeme lístky do prémiové třídy. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *