Ze života JS FAN

Naše milá jazykovka – anebo co je u nás nového.

Zahájení nového školního roku, výuka v kurzech, výuka v MŠ, pořizování studijních materiálů, implementace online e-learningnového systému a plno dalšího. Asi tak vypadal začátek školního roku v naší jazykové škole. A byl to vážně frmol! Nehledě na to, že pro své studenty chystáme další novinky. Ale o tom až příště 🙂 

img_20160223_084508

Pojďme se teď v klidu, popořádku, podívat na to, co nám ale i našim studentům nový školní rok přinesl.

I přes všechna úskalí jsme se směle vrhli do realizace našeho dlouhodobého záměru zajistit v kurzech kooperaci českého lektora a rodilého mluvčího. Děti tedy nyní mohou profitovat z kontaktu s rodilým mluvčím, učit se angličtinu opravdu komunikativním způsobem, a zároveň mají k dispozici českého lektora, který jim vše důkladně vysvětlí. A zatím to funguje! Tedy až od 4.třídy základní školy. Mladší děti rodilým mluvčím nezatěžujeme. Rodilé mluvčí zapojujeme i do výuky v mateřských školách, kde speciální metodologie vyžaduje nulový podíl komunikace v rodné řeči.

Jelikož nám jde především o kvalitu výuky a výsledky v podobě znalostí, neustále pátráme po těch nejlepších studijních materiálech. V současné době mezi ně jednoznačně patří učebnice od Cambridge university press pro školní děti a učebnice od Wattsenglish pro předškoláky. K učebnicím od Cambridge se navíc váže skvělý e-learningový systém, který lektorům umožňuje s dětmi pracovat i v průběhu týdne a ne pouze na kurzu. S učebnicemi od Cambridge souvisejí také cambridgeské zkoušky z angličtiny, na které své studenty od loňského roku připravujeme. Letos jsme otevřeli první specializované přípravné kurzy.

S kvalitou kurzu souvisí také správné zařazení dětí do jednotlivých úrovní. Proto jsme se rozhodli letos poprvé využít rozřazovacího testu nejeno pro dospělé, ale i pro děti.

Dalšími prvky je například pořizování nových výukových pomůcek, vymalování veselými barvičkami či pořízení krásných samolepek na zeď. Vždyť přece v příjemném prostředí se lépe učí – nejenom lektorům, ale hlavně dětem 🙂

A to není všechno. Chystáme pro vás další novinky, ale o těch až příště. Nechte se překvapit 🙂

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *