Ze života JS FAN

Ohlédnutí za uplynulým školním rokem

Je první letní den tohoto roku, venku pomalu vylézá sluníčko, a já píšu ohlédnutí za uplynulým školním rokem. Semestr v naší jazykové škole totiž už skončil a tak je u tu tak trochu jako po vymření. Děti od nás již dostaly prázdniny a v prostorách probíhají jen ojedinělé kurzy a individuální výuka.

Prolight.cz-IMG_9698 Prolight.cz_IMG_9885raw

Asi budu znít jako nostalgicky vzpomínající babička, ale musím konstatovat, že ten čas opravdu strašně letí. Školní rok nám utekl tak rychle, že se nestačíme divit. A jak proběhl? S trochou pýchy musím říct, že dobře a bez větších obtíží. Dokonce se událo několik pozitivních věcí. Jaké jsou ty nejdůležitější?

Jako první, i když se nejedná o věc nejpodstatnější, bych ráda jmenovala založení tohoto blogu. Vytvoření firemního blogu, na kterém bychom sdíleli své postřehy, názory a zajímavosti ze světa jazykového vzdělávání, jsme zvažovali už delší dobu. Jeho založení vázlo nejdřív na vymýšlení trefného názvu (za který velmi děkuji našemu skvělému bývalému kolegovi Vladanu Reňákovi) a následně na pracovní vytíženosti. Vše se však nakonec podařilo a look a sheep úspěšně funguje už více než půl roku.

Založení blogu následovala tvorba nových webových stránek www.jsfan.cz, které byly taktéž v plánu již delší dobu a které pro nás byly ještě významnějším krokem, než založení blogu. Nový web je veselý, moderní a přehlednější, než ten předešlý, a máme z něho opravdu velkou radost. Za jeho tvorbu i správu děkujeme skvělé agentuře Fresh Services.

Událostí, kterou musím jmenovat, je i získání nových skvělých kolegyň Stáni, Terky a Olgy. Stáňa se pro nás jakožto angličtinářka/němčinářka stala opravdovou oporou. Její studenti si ji nemůžou vynachválit. Terka se zase ukázala být skvělou francouzštinářkou. Bohužel nás v září opustí, ale doufáme, že jenom na půl roku. Pro náš kolektiv byla opravdu velkým přínosem. Posledním, koho jsme mezi námi uvítali, je pak výtečná angličtinářka/ruštinářka Olga, která se s námi chystá na další školní rok. Díky ní jsme mohli do své nabídky uvést i kurzy ruštiny.

V zimě jsme se, spolu s organizací Business and Professional Women, zúčastnili krásné mikulášské pro děti. Děti od nás dostaly dárečky v podobě krásných placek a omalovánek a mohly si s námi zasoutěžit. Jejich radost a nadšení skutečně hřály u srdce 🙂

V dubnu jsme zase ve spolupráci s Otou Neužilem z Prolight agentury natočili krásné promo video, na kterém si můžete prohlédnout, jak s dětmi pracujeme – ať už v kurzech nebo v mateřských školách. Video máme ke zhlédnutí na našem YouTube kanále.

No a v květnu jsme pro změnu “naše” děti vyslali na dětské cambridgeské zkoušky, které snad všichni do jednoho s úspěchem udělaly. To nás potěšilo natolik, že jsme se rozhodli přípravu ke zkouškám dětem v příštím roce nabízet ve větší míře, aby i ostatní mohli získat ten zasloužený certifikát.

Druhý semestr se, jako i v předchozích letech, nesl v duchu přípravy letních táborů. Ty příměstské už máme v tuto chvíli téměř zaplněné, některé se zaplnily v přímo rekordním čase. Na tábor na pražském Chodově se nám dokonce podařilo získat dotace od městské části, což je zajisté úspěch.

Nakonec bych ráda zmínila, že se nám v dětských kurzech opět sešlo více dětí, než předchozí školní rok. Celkový počet bez individuálních lekcí tvořil 174 studentů, což je o 29 víc, než v loňském roce. Nárůst jsme zaznamenali i v zájmu o kurzy pro dospělé. Kde jsme naopak zaznamenali úbytek bylo v kurzech v MŠ. To je ovšem dáno současnou politikou České školní inspekce, která externí kroužky ve školkách nedoporučuje. O tom jsme ostatně psali v jednom z našich předchozích příspěvků.

Celkem vzato, letošní školní rok se nám vydařil a můžeme jenom doufat, že se nám podaří tento pozitivní trend a růst udržet i nadále.

Za tým JS FAN,
Lucie Prokopová
zástupkyně ředitelky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *