Tipy a zajímavosti

Virtuální cestování – díl 4. Kanada.

Přesuneme se pouze „pár kilometrů“ a nahlédneme do země, kde je angličtina úřední jazyk, ale také se tam mluví v některých částech francouzsky. Ano, dnes se podíváme společně  do Kanady. Stejně jako v předchozích dílech, nahlédneme do míst, která nejsou tak turisticky známá, ale určitě stojí za návštěvu.

Athabasca Sand Dunes Provincial Park, Saskatchewan

            Když se řekne Saskatchewan, mnoho lidí si automaticky představí chlupatého muže, monstrum a legendu, která se okolo něj točí. Také si možná představíte závěje sněhu, tundru, lední medvědy a všeobecně z toho názvu „čiší“ mráz. Proto Vás zcela jistě překvapí, že tam můžete najít park plný závějí, ale těch pískových. Ano, je to tak, v této lokalitě, ležící téměř v samotném srdci Kanady najdete písečné duny, jako na Sahaře.

Dinosaur Provincial Park, Alberta

            Kdo měl rád Indiana Jonese, archeologii a dobu dinosaurů, měl by určitě navštívit tento park ležící východně od Calgary. Uvidíte nádhernou přírodu a můžete také navštívit místní muzea. Nejzajímavější aktivitou, kterou můžete v parku absolvovat, jsou vlastní archeologické vykopávky, při kterých můžete vykopat dinosauří kosti. Tato lokalita je bohatá na fosilie a kosterní pozůstatky dinosaurů. Pokud vykopete mamuta, nemůžete si jej nechat, stejně jako velké části koster. Vždy ale dostanete plaketu, diplom a kousek kosti, kterou jste vykopali.

Tidal Bore, Moncton, New Brunswick

            Kdo má rád surfování a vodní sporty, například rafting nebo kajaky, měl by zbystřit! V oblasti New Brunswick, konkrétně ve městě Moncton, dochází každý den k zvláštnímu fenoménu. Příliv vlévající se skrze zátoku, masivně vytlačuje řeku tekoucí skrze město a tím vytváří velkou přílivovou vlnu. Voda v řece Petitcodiac začne při přílivu téct proti proudu a její hladina stoupne až o 60 centimetrů. V roce 2013 dva surfaři stanovili nový světový rekord, když na této vlně společně ujeli 29 kilometrů.

Odkaz na jedno perfektní video z dronu, naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=x7oYahCKSrA

Tak co? Kdo si připravil soupravu na přenocování v poušti, nebo surfařské prkno? 🙂 Příště se podíváme opět na další skrytá místa, která by stála za to, aby byla více navštěvována.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *